Veel gestelde vragen

1. Welke informatiebrochure moet ik kopen?

Wij adviseren u om in ieder geval de informatiebrochure ‘Politieverhoor algemeen, tips en trucs voor verdachten’ omdat deze uitgebreide brochure de basis vormt voor de voorbereiding van het politieverhoor. Verder adviseren wij u ook de brochure te bestellen voor het specifieke delict waarvan u verdacht wordt. In de delictspecifieke brochures wordt alle voor dat feit relevante wet- en regelgeving en de actuele jurisprudentie besproken zodat u een goed beeld krijgt van het beoordelingskader dat de rechter later zal toepassen. U vergroot daarmee de kans op een sepot of een vrijspraak aanzienlijk. Als u twijfelt welke informatiebrochure u nodig hebt, neem dan gerust even contact met ons op.

2. Waarom verschillen de brochures in kosten?

De kosten voor de brochures zijn afhankelijk van de grootte van het bestand, de complexiteit van de materie en het aantal downloads. Brochures die vaker gedownload worden en minder complex zijn, kunnen wij daardoor voor een lager bedrag aanbieden. In ieder geval zijn de kosten van een informatiebrochure vele malen lager dan wanneer u gebruik zou maken van een volledig adviesgesprek. U bent dus altijd voordeliger uit met een informatiebrochure. En zelfs als u daarna nog zou kiezen voor een aanvullend adviesgesprek scheelt dit in de kosten omdat het advies sneller kunnen toespitsen op uw concrete zaak.

3. Hoe ontvang ik de bestelde informatiebrochure(s)?

Na de betaling krijgt u de informatiebrochure(s) direct per e-mail toegestuurd. U hebt dus de informatiebrochure direct tot uw beschikking zodat u meteen kunt beginnen met de voorbereiding op het politieverhoor.

N.B. Het kan voorkomen dat de e-mail met de informatiebrochure vanwege de geautomatiseerde verzending door uw spamfilter per ongeluk als spam of ongewenste mail wordt aangemerkt. Heeft u onze informatiebrochure niet ontvangen, kijk dan even in uw e-mailboxen voor ongewenste post en spam.

4. Kan ik de informatiebrochure(s) per post toegestuurd krijgen?

In uitzonderingsgevallen kunnen wij u de informatiebrochure(s) per post toesturen, maar vanwege het extra werk dat dit voor ons oplevert, brengen wij u dan wel aanvullend een bedrag van € 21,50 incl. BTW aan administratie- en handelingskosten in rekening. Neem hiervoor contact met ons op. Wij zullen u dan eerst een factuur sturen voor de bestelde brochure(s). Na ontvangst van de betaling, zullen wij de informatiebrochure(s) per post aan u toesturen.

5. Ik wil graag bijgestaan worden tijdens het politieverhoor. Doen jullie dat ook?

Ja, de bij ons netwerk aangesloten strafrechtadvocaten verlenen ook rechtsbijstand tijdens het verhoor bij de politie. Als u tijdens het verhoor bijgestaan wilt worden, verzoeken wij u zo spoedig mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen zodat wij alvast de nodige voorbereidingen kunnen treffen voor het verhoor. Voor onze werkzaamheden brengen wij echter wel kosten in rekening.

6. Ik ben onschuldig. Ik heb toch niets te vrezen? Moet ik dan toch de informatiebrochure bestellen?

Juist onschuldige verdachten lopen het grootste risico om zichzelf tijdens het verhoor te belasten door de gemene vraagstelling van de politie. U moet het zo zien dat de politie er van uitgaat dat u wel schuldig bent, anders zouden ze ook ook niet als verdachte aanmerken. Kennelijk beschikt de politie wel over bewijzen tegen u op basis waarvan zij in ieder geval een vermoeden hebben dat u bij het feit bent betrokken. Wanneer u dan uitgebreid met de politie gaat praten om die verdenking te ontzenuwen, is de kans juist groter dat u daardoor bewijs tegen uzelf creëert. Met name onschuldige verdachten zou ik daarom adviseren de informatiebrochure te bestellen en ook gebruik te maken van de mogelijkheid om u later tijdens het politieverhoor bij te laten staan door een advocaat. U staat daarmee veel sterker en wanneer later de zaak toch wordt geseponeerd, krijgt u alle kosten van rechtsbijstand vergoed van de Staat. Meer informatie daarover vindt u op www.schadevergoedingnavrijspraak.nl.