Winkeldiefstal

Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verdenking van winkeldiefstal. Omdat deze brochure echt op winkeldiefstal is toegespitst en daardoor ook minder informatie bevat, is deze iets goedkoper.

 

 17,95

De brochure kunt u na het afrekenen direct downloaden.

Beschrijving

Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van winkeldiefstal. Deze informatiebrochure bevat de voor winkeldiefstal delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. Omdat het  informatiebrochure beperkt is tot enkel de situatie van winkeldiefstal en daardoor minder informatie bevat dan de algemene brochure ‘diefstal (art. 310/311 Sr.)‘ is deze brochure ook iets goedkoper. Wij raden u wel aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Winkeldiefstal

Artikel 310 Sr. bevat de strafbaarstelling van de winkeldiefstal, in de meest eenvoudige vorm. Het gaat hier om de winkeldiefstal zonder geweld. Komt er geweld bij een winkeldiefstal aan te pas, dan spreken we al gauw over een diefstal met geweld, dat strafbaar is gesteld in art. 312 Sr. Wordt de winkeldiefstal met twee of meer personen gepleegd, dan is het een diefstal in vereniging (art. 311 Sr.).

Inhoud

De informatiebrochure telt 29 pagina’s en is volledig geactualiseerd. De laatste wetswijzigingen en jurisprudentie over winkeldiefstal zijn in de brochure verwerkt. De informatiebrochure bereidt u volledig voor op het aanstaande politieverhoor, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op de wettelijke vereisten voor een bewezenverklaring van winkeldiefstal en de vragen die u in dat kader kunt verwachten. In de informatiebrochure hebben wij de juridische materie zo simpel mogelijk voor u uitgelegd, zodat het voor een ieder begrijpelijk is. De brochure is hierdoor goed leesbaar.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – winkeldiefstal” bevat de volgende onderwerpen:

 • Redenen uitnodiging politieverhoor
 • Sociaal verhoor
 • Zaaksgericht verhoor
 • Voorbereiden verklaring
 • Winkeldiefstal nader uitgelegd
  (met o.a. nog niet voorbij de kassa geweest en vergeten af te rekenen)
 • Winkeldiefstal met geweld
 • Rol bij winkeldiefstal
 • Poging
 • Jurisprudentie
 • Bewijs winkeldiefstal
 • Na het politieverhoor
 • Straffen
 • Advies en rechtsbijstand

Vergelijking met andere brochures

Naast de informatiebrochure “diefstal” bieden wij ook nog enkele bijzondere brochures aan die betrekking hebben op specifieke of aanverwante delicten.

Diefstal
De informatiebrochure ‘diefstal’ is de uitgebreide informatiebrochure die gericht is op diefstal in het algemeen in alle vormen. Omdat die brochure meer informatie bevat, is deze ook iets duurder.

Heling
Wanneer de officier diefstal niet kan bewijzen, terwijl u wel een gestolen goed in uw bezig had, zal er vaak tevens een vervolging plaatsvinden voor heling. Ook tijdens het verhoor bij de politie krijgt u al vragen over heling. Het advies is om bij een verdenking van het bezit van een van misdrijf afkomstig goed beide informatiebrochures tegelijk te bestellen.

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochures.