Verlaten plaats ongeval

Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verlaten plaats ongeval (art 7 WVW). Wat veel mensen niet weten is dat verlaten plaats ongeval een misdrijf is en dat bij een veroordeling of betaling van een geldboete (strafbeschikking) grote gevolgen kan hebben voor uw verzekering en de verklaring omtrent het gedrag. In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren voor vernieling besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Na het lezen van de brochure weet u precies wat u wel en niet kunt verklaren wanneer u op verhoor bij politie moet verschijnen.

 17,95

De brochure kunt u na het afrekenen direct downloaden.

Beschrijving

Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Verlaten plaats ongeval is een misdrijf. Dat betekent dat u bij een veroordeling of het betalen van een boete (strafbeschikking) ook meteen een strafblad hebt. Veel mensen denken dat het allemaal wel meevalt, maar niets is minder waar. Met name voor (het afsluiten van) een verzekering en het verkrijgen van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) kan dit gevolgen hebben.

Verlaten plaats ongeval

In de meeste gevallen kunt u goed verweer voeren als u wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval. Er zijn in principe drie mogelijkheden:
1. U bent nooit betrokken geweest bij een ongeval
2. U hebt niets van het ongeval gemerkt
3. U hebt uzelf binnen 12 uur gemeld bij de politie
Toch is het niet zo simpel als het lijkt. Om deze verweren te laten slagen moeten er wel aan een aantal eisen voldaan zijn. In de informatiebrochure worden alle verweren uitgebreid besproken zodat u een goed beeld krijgt wat in uw geval de beste verdediging is.

Inhoud informatiebrochure

Met deze informatiebrochure (39 pagina’s) wordt u volledig voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van verlaten plaats ongeval. Deze informatiebrochure bevat de voor verlaten plaats ongeval delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

TIP: bestel tevens de informatiebrochure ‘politieverhoor algemeen‘ met 50% combinatiekorting

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – verlaten plaats ongeval” bevat de volgende onderwerpen:

 • Redenen uitnodiging politieverhoor
 • Sociaal verhoor
 • Zaaksgericht verhoor
 • Voorbereiden verklaring
 • Verlaten plaats ongeval nader uitgelegd
 • Enkele bijzondere situaties
 • Wetenschap betrokkenheid bij ongeval
 • Onbekend gebleven bestuurder
 • Bewijs verlaten plaats ongeval
 • Rol bij verlaten plaats ongeval
 • Gemeld binnen 12 uur?
 • Bekend maken gegevens auto en verzekering
 • Na het politieverhoor
 • Straffen
 • Advies en rechtsbijstand

Bijlagen

De informatiebrochure bevat tevens als bijlage geanonimiseerde processen-verbaal van andere verhoren zodat u een goede indruk krijgt van de vragen die tijdens het politieverhoor aan u gesteld kunnen worden.

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Aanmelden nieuwe zaak

Bent u al door de politie verhoord? Dan kunt u de informatiebrochure ‘verlaten plaats ongeval’ wellicht nog bestellen zodat u zelf ook kunt inschatten of er (voldoende) bewijs is in uw strafzaak en welke verweren u kunt voeren. U bent dan ook beter in staat om al dan niet samen met uw advocaat de verdedigingsstrategie te bepalen. Wilt u ook bijstand van een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat? Meld dan tevens uw zaak gratis en vrijblijvend aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op voor een eerste (telefonische) bespreking van de zaak.

Meer informatie verlaten plaats ongeval

Wilt u meer informatie over de verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval? Ga dan naar onze website Advocaat-verkeersstrafrecht.nl. De informatie op de website is echter niet volledig en ook niet gericht op het politieverhoor. Alleen met de informatiebrochure ‘verlaten plaats ongeval’ bent u volledig voorbereid.

> Informatie verlaten plaats ongeval (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Advocaat verlaten plaats ongeval (StrafrechtadvocatenNetwerk.nl)