Na rijden onder invloed van alcohol

Stop met zoeken van losse informatie over rijden onder invloed. Wij bieden u het overzicht met duidelijke en bruikbare tips en trucs voor het traject dat u nog te wachten staat. Met deze brochure begrijpt u beter hoe het allemaal werkt en wat u te wachten staat. U kunt dan zelf beter inschatten:

 1. Wat u moet doen om uw rijbewijs weer snel terug te krijgen
 2. Of u een advocaat nodig hebt
 3. Welke verweren u kunt voeren
 4. Welke straf u kunt verwachten

Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De brochure geeft inzicht in het traject dat u nog te wachten staat, zowel qua strafrecht als CBR, en wij geven ook adviezen en tips hoe u het snelst uw rijbewijs weer terug kunt krijgen. Door de samenloop van de verschillende procedures is dat vaak niet zo eenvoudig meer. Als u deze brochure hebt gelezen, weet u echt alles wat u moet weten over de strafzaak en de CBR-procedure.

 7,95

De brochure kunt u na het afrekenen direct downloaden.

Beschrijving

Nadat u bent aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, zit u waarschijnlijk vol met vragen;

 • Welke rechten heb ik als verdachte bij de ademanalyse?
 • Moet ik meewerken met de ademanalyse of het bloedonderzoek? En is het wel verstandig om mee te werken?
 • Wat mag ik wel en niet verklaren tijdens het verhoor?
 • Welke verweren kan ik nog voeren tegen de uitslag van het alcoholonderzoek?
 • Welke straf kan ik verwachten?
 • Hoe krijg ik mijn rijbewijs het snelste weer terug?
 • Krijg ik nog iets te horen van het CBR? En wat kan ik daartegen doen?
 • Wat zijn de kosten als ik een advocaat inschakel?

Op deze en nog meer vragen biedt de informatiebrochure na rijden onder invloed van alcohol allemaal antwoord. Door de samenloop van de verschillende procedures is het voor de gewone burger niet meer duidelijk wat hij het beste wel en niet kan doen. U krijgt namelijk te maken met:

 1. het strafrecht; 
  Via het strafrecht kan uw rijbewijs worden ingevorderd en ingehouden tot aan de zitting. Bovendien kan op zitting een ontzegging van de rijbevoegdheid worden opgelegd naast een geldboete en een werkstraf. Alleen met de juiste verdedigingsstrategie lukt het om het rijbewijs eerder terug te krijgen of te behouden
 2. de CBR-procedure;
  Het CBR zal ook een maatregel aan u opleggen zoals een cursus of een onderzoek naar de rijgeschiktheid. Ook kan het CBR de geldigheid van uw rijbewijs schorsen of zelfs ongeldig verklaren. De maatregelen die het CBR kan nemen gaan erg ver, zodat het belangrijk is dat u zich hiertegen zo goed mogelijk verdedigt.
 3. de recidiveregeling alcohol;
  Bij recidive voor rijden onder invloed van alcohol binnen een periode van 5 jaren, wordt het rijbewijs automatisch ongeldig verklaard. In de brochure wordt uitgelegd hoe u dit proces kunt vertragen en de periode dat u het rijbewijs kwijt bent, zo kort mogelijk kunt laten zijn.

De brochure is niet alleen nuttig als u net bent aangehouden, maar ook voor de verdere procedure biedt de informatiebrochure veel informatie, uitleg en tips.

Inhoud informatiebrochure

De informatiebrochure ‘na rijden onder invloed van alcohol’ bevat maar liefst 65 pagina’s en is overzichtelijk gerangschikt en makkelijk leesbaar voor een ieder. Nadat u deze brochure hebt gelezen, weet u precies wat u kunt verwachten nadat u bent aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. U weet welke verweren u wel en niet kunt voeren, u weet hoe u het rijbewijs snel weer terug kunt krijgen en welke straffen en CBR-maatregel u kunt verwachten.

De brochure is wordt maandelijks bijgewerkt en aangevuld met de laatste wet- en regelgeving, jurisprudentie en actuele tips.

Van verschillende klanten kregen wij al lovende reacties terug:

“De brochure geeft echt een volledig beeld van wat ik kan verwachten nadat ik met alcohol ben gepakt”

en

“Zonder deze brochure had ik het echt verkeerd aangepakt. Ik ben blij dat ik dit allemaal vooraf wist”

Werkwijze

U betaalt de informatiebrochure online via iDeal of een andere online betaalmethode. Na betaling ontvangt u direct de informatiebrochure in uw mailbox. U kunt dus meteen lezen welke rechten u heeft als verdachte bij het alcoholonderzoek en in de verdere procedure.

Aanmelden nieuwe zaak

Wilt u liever direct bijstand van een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat? De meeste strafrechtadvocaten hebben tegenwoordig niet voldoende kennis en ervaring om clienten bij te staan in de steeds ingewikkelder wordende strafzaken betreffende het rijden onder invloed. U hebt een echte specialist nodig! Meld uw zaak gratis en vrijblijvend aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Binnen 24 uur neemt een van onze gespecialiseerde advocaten contact met u op voor een eerste (telefonische) bespreking van de zaak.

Meer informatie rijden onder invloed

Wilt u meer informatie over rijden onder invloed van alcohol? Ga dan naar onze website Advocaat-verkeersstrafrecht.nl. De informatie op de website is echter niet zo volledig en overzichtelijk als in de informatiebrochure. Met de informatiebrochure ‘rijden onder invloed van alcohol’ weet u echt alles dat u moet weten.

> Rijden onder invloed van alcohol (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Terugkrijgen ingevorderd rijbewijs (Rijbewijs-snel-terug.nl)