Verkeersdelicten - Informatiebrochure Politieverhoor https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/onderwerpen/verkeersdelicten/ Wed, 28 Jul 2021 08:58:30 +0000 nl hourly 1 Na rijden onder invloed van alcohol https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/rijden-onder-invloed-alcohol/ Tue, 29 Nov 2016 20:28:14 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/rijden-onder-invloed-alcohol/ Stop met zoeken van losse informatie over rijden onder invloed. Wij bieden u het overzicht met duidelijke en bruikbare tips en trucs voor het traject dat u nog te wachten staat. Met deze brochure begrijpt u beter hoe het allemaal werkt en wat u te wachten staat. U kunt dan zelf beter inschatten:

  1. Wat u moet doen om uw rijbewijs weer snel terug te krijgen
  2. Of u een advocaat nodig hebt
  3. Welke verweren u kunt voeren
  4. Welke straf u kunt verwachten

Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De brochure geeft inzicht in het traject dat u nog te wachten staat, zowel qua strafrecht als CBR, en wij geven ook adviezen en tips hoe u het snelst uw rijbewijs weer terug kunt krijgen. Door de samenloop van de verschillende procedures is dat vaak niet zo eenvoudig meer. Als u deze brochure hebt gelezen, weet u echt alles wat u moet weten over de strafzaak en de CBR-procedure.

Het bericht Na rijden onder invloed van alcohol verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Nadat u bent aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, zit u waarschijnlijk vol met vragen;

  • Welke rechten heb ik als verdachte bij de ademanalyse?
  • Moet ik meewerken met de ademanalyse of het bloedonderzoek? En is het wel verstandig om mee te werken?
  • Wat mag ik wel en niet verklaren tijdens het verhoor?
  • Welke verweren kan ik nog voeren tegen de uitslag van het alcoholonderzoek?
  • Welke straf kan ik verwachten?
  • Hoe krijg ik mijn rijbewijs het snelste weer terug?
  • Krijg ik nog iets te horen van het CBR? En wat kan ik daartegen doen?
  • Wat zijn de kosten als ik een advocaat inschakel?

Op deze en nog meer vragen biedt de informatiebrochure na rijden onder invloed van alcohol allemaal antwoord. Door de samenloop van de verschillende procedures is het voor de gewone burger niet meer duidelijk wat hij het beste wel en niet kan doen. U krijgt namelijk te maken met:

  1. het strafrecht; 
    Via het strafrecht kan uw rijbewijs worden ingevorderd en ingehouden tot aan de zitting. Bovendien kan op zitting een ontzegging van de rijbevoegdheid worden opgelegd naast een geldboete en een werkstraf. Alleen met de juiste verdedigingsstrategie lukt het om het rijbewijs eerder terug te krijgen of te behouden
  2. de CBR-procedure;
    Het CBR zal ook een maatregel aan u opleggen zoals een cursus of een onderzoek naar de rijgeschiktheid. Ook kan het CBR de geldigheid van uw rijbewijs schorsen of zelfs ongeldig verklaren. De maatregelen die het CBR kan nemen gaan erg ver, zodat het belangrijk is dat u zich hiertegen zo goed mogelijk verdedigt.
  3. de recidiveregeling alcohol;
    Bij recidive voor rijden onder invloed van alcohol binnen een periode van 5 jaren, wordt het rijbewijs automatisch ongeldig verklaard. In de brochure wordt uitgelegd hoe u dit proces kunt vertragen en de periode dat u het rijbewijs kwijt bent, zo kort mogelijk kunt laten zijn.

De brochure is niet alleen nuttig als u net bent aangehouden, maar ook voor de verdere procedure biedt de informatiebrochure veel informatie, uitleg en tips.

Inhoud informatiebrochure

De informatiebrochure ‘na rijden onder invloed van alcohol’ bevat maar liefst 65 pagina’s en is overzichtelijk gerangschikt en makkelijk leesbaar voor een ieder. Nadat u deze brochure hebt gelezen, weet u precies wat u kunt verwachten nadat u bent aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. U weet welke verweren u wel en niet kunt voeren, u weet hoe u het rijbewijs snel weer terug kunt krijgen en welke straffen en CBR-maatregel u kunt verwachten.

De brochure is wordt maandelijks bijgewerkt en aangevuld met de laatste wet- en regelgeving, jurisprudentie en actuele tips.

Van verschillende klanten kregen wij al lovende reacties terug:

“De brochure geeft echt een volledig beeld van wat ik kan verwachten nadat ik met alcohol ben gepakt”

en

“Zonder deze brochure had ik het echt verkeerd aangepakt. Ik ben blij dat ik dit allemaal vooraf wist”

Werkwijze

U betaalt de informatiebrochure online via iDeal of een andere online betaalmethode. Na betaling ontvangt u direct de informatiebrochure in uw mailbox. U kunt dus meteen lezen welke rechten u heeft als verdachte bij het alcoholonderzoek en in de verdere procedure.

Aanmelden nieuwe zaak

Wilt u liever direct bijstand van een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat? De meeste strafrechtadvocaten hebben tegenwoordig niet voldoende kennis en ervaring om clienten bij te staan in de steeds ingewikkelder wordende strafzaken betreffende het rijden onder invloed. U hebt een echte specialist nodig! Meld uw zaak gratis en vrijblijvend aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Binnen 24 uur neemt een van onze gespecialiseerde advocaten contact met u op voor een eerste (telefonische) bespreking van de zaak.

Meer informatie rijden onder invloed

Wilt u meer informatie over rijden onder invloed van alcohol? Ga dan naar onze website Advocaat-verkeersstrafrecht.nl. De informatie op de website is echter niet zo volledig en overzichtelijk als in de informatiebrochure. Met de informatiebrochure ‘rijden onder invloed van alcohol’ weet u echt alles dat u moet weten.

> Rijden onder invloed van alcohol (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Terugkrijgen ingevorderd rijbewijs (Rijbewijs-snel-terug.nl)

Het bericht Na rijden onder invloed van alcohol verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Verlaten plaats ongeval https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/verlaten-plaats-ongeval/ Sun, 26 Jul 2015 08:40:31 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/informatiebrochure/verlaten-plaats-ongeval/ Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verlaten plaats ongeval (art 7 WVW). Wat veel mensen niet weten is dat verlaten plaats ongeval een misdrijf is en dat bij een veroordeling of betaling van een geldboete (strafbeschikking) grote gevolgen kan hebben voor uw verzekering en de verklaring omtrent het gedrag. In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren voor vernieling besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Na het lezen van de brochure weet u precies wat u wel en niet kunt verklaren wanneer u op verhoor bij politie moet verschijnen.

Het bericht Verlaten plaats ongeval verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Verlaten plaats ongeval is een misdrijf. Dat betekent dat u bij een veroordeling of het betalen van een boete (strafbeschikking) ook meteen een strafblad hebt. Veel mensen denken dat het allemaal wel meevalt, maar niets is minder waar. Met name voor (het afsluiten van) een verzekering en het verkrijgen van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) kan dit gevolgen hebben.

Verlaten plaats ongeval

In de meeste gevallen kunt u goed verweer voeren als u wordt verdacht van het verlaten van de plaats van een ongeval. Er zijn in principe drie mogelijkheden:
1. U bent nooit betrokken geweest bij een ongeval
2. U hebt niets van het ongeval gemerkt
3. U hebt uzelf binnen 12 uur gemeld bij de politie
Toch is het niet zo simpel als het lijkt. Om deze verweren te laten slagen moeten er wel aan een aantal eisen voldaan zijn. In de informatiebrochure worden alle verweren uitgebreid besproken zodat u een goed beeld krijgt wat in uw geval de beste verdediging is.

Inhoud informatiebrochure

Met deze informatiebrochure (39 pagina’s) wordt u volledig voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van verlaten plaats ongeval. Deze informatiebrochure bevat de voor verlaten plaats ongeval delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

TIP: bestel tevens de informatiebrochure ‘politieverhoor algemeen‘ met 50% combinatiekorting

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – verlaten plaats ongeval” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Verlaten plaats ongeval nader uitgelegd
  • Enkele bijzondere situaties
  • Wetenschap betrokkenheid bij ongeval
  • Onbekend gebleven bestuurder
  • Bewijs verlaten plaats ongeval
  • Rol bij verlaten plaats ongeval
  • Gemeld binnen 12 uur?
  • Bekend maken gegevens auto en verzekering
  • Na het politieverhoor
  • Straffen
  • Advies en rechtsbijstand

Bijlagen

De informatiebrochure bevat tevens als bijlage geanonimiseerde processen-verbaal van andere verhoren zodat u een goede indruk krijgt van de vragen die tijdens het politieverhoor aan u gesteld kunnen worden.

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Aanmelden nieuwe zaak

Bent u al door de politie verhoord? Dan kunt u de informatiebrochure ‘verlaten plaats ongeval’ wellicht nog bestellen zodat u zelf ook kunt inschatten of er (voldoende) bewijs is in uw strafzaak en welke verweren u kunt voeren. U bent dan ook beter in staat om al dan niet samen met uw advocaat de verdedigingsstrategie te bepalen. Wilt u ook bijstand van een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat? Meld dan tevens uw zaak gratis en vrijblijvend aan via het daartoe bestemde aanmeldingsformulier op de website. Binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op voor een eerste (telefonische) bespreking van de zaak.

Meer informatie verlaten plaats ongeval

Wilt u meer informatie over de verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval? Ga dan naar onze website Advocaat-verkeersstrafrecht.nl. De informatie op de website is echter niet volledig en ook niet gericht op het politieverhoor. Alleen met de informatiebrochure ‘verlaten plaats ongeval’ bent u volledig voorbereid.

> Informatie verlaten plaats ongeval (Advocaat-verkeersstrafrecht.nl)
> Advocaat verlaten plaats ongeval (StrafrechtadvocatenNetwerk.nl)

Het bericht Verlaten plaats ongeval verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>