Geweldsmisdrijven en wapens - Informatiebrochure Politieverhoor https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/onderwerpen/geweldsmisdrijven-en-wapens/ Sun, 03 Mar 2019 14:04:18 +0000 nl hourly 1 Poging tot doodslag https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/poging-tot-doodslag/ Wed, 30 Sep 2015 05:28:45 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/poging-tot-doodslag/ Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verdenking van poging tot doodslag. Het kan dan gaan om

  • inrijden op een persoon
  • steken met een scherp voorwerp (o.a. mes, schaar)
  • schoppen tegen het hoofd
  • slaan tegen het hoofd
  • kopstoot
  • schietpartij
  • keel dichtknijpen / wurgen

Het bericht Poging tot doodslag verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van poging tot doodslag.

Poging tot doodslag

Poging tot doodslag is als zodanig niet apart in de wet opgenomen. Het is een samenvoeging van het artikel dat gaat over doodslag (art. 287 Sr.) en het artikel dat de poging strafbaar stelt (art. 45 Sr.). Mensen schrikken vaak van een dergelijke beschuldiging, omdat doodslag ook een ernstig feit is, maar dat is nodig. Vaak zien we dat het in de praktijk reuze meevalt bij een verdenking poging tot doodslag. Dit noemen wij ook wel ‘politie-inflatie’; de politie maakt de beschuldiging ernstiger dan het vaak in de praktijk is geweest. Dit wordt onder meer gedaan met het oog op het kunnen toepassen van bepaalde dwangmiddelen, waaronder de voorlopige hechtenis. Door het feit zwaarder aan te zetten, heeft de officier van justitie iets meer mogelijkheden om zwaarder in te zetten bij het verlengen van de duur van het voorarrest en het inzetten van opsporingsbevoegdheden, maar met de juiste verdediging kunnen wij de verdenking vaak al vrij snel terugbrengen tot de juiste proportie zodat de rechter al snel door deze zware aantijging kan prikken.

Voorbereiding verhoor poging tot doodslag

Het is daarvoor wel belangrijk dat u zich bij een beschuldiging van poging tot doodslag goed op het verhoor voorbereidt, bij voorkeur in nauw overleg met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat zodat u ook concreet uw verklaring met die advocaat kunt voorbereiden.

Inhoud informatiebrochure

In deze informatiebrochure zullen wij u uitleggen wat u tijdens het verhoor kunt verwachten, welke vragen u zult krijgen, en waarom die vragen worden gesteld. Wanneer u de achterliggende bedoeling van de vragen begrijpt, kunt u voorkomen dat u voor uzelf belastende antwoorden geeft, die later tot een veroordeling en een hoge straf zouden kunnen leiden.

De informatiebrochure bestaat uit 63 pagina’s excl. bijlagen en bevat de voor poging tot doodslag delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – mishandeling” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Poging tot doodslag nader uitgelegd
  • Voorbeelden poging tot doodslag

– inrijden op een persoon
– steken met een scherp voorwerp (o.a. mes, schaar)
– schoppen tegen het hoofd
– slaan tegen het hoofd
– schietpartij
– dichtknijpen keel
– kopstoot

N.B. uitgebreide beschrijving met jurisprudentie

  • Letsel en pijn
  • Opzet
  • Bewijs poging tot doodslag
  • Rol bij poging tot doodslag
  • Zelfverdediging (noodweer)
  • Enkele bijzondere noodweersituaties
  • Na het politieverhoor
  • Straffen bij poging tot doodslag
  • Advies en rechtsbijstand

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Het bericht Poging tot doodslag verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Vernieling https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/vernieling/ Sat, 25 Jul 2015 20:51:32 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/informatiebrochure/vernieling/ Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verdenking van vernieling (art. 350 Sr.). In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren voor vernieling besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Na het lezen van de brochure weet u precies wat u wel en niet kunt verklaren wanneer u op verhoor bij politie moet verschijnen.

Het bericht Vernieling verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van vernieling.

Vernieling (art. 350 Sr.)

Bij vernieling gaat het erom dat een goed van een ander kapot, beschadigd dan wel onbruikbaar is gemaakt. Van vernieling kan alleen sprake zijn wanneer de handeling opzettelijk en wederrechtelijk heeft plaatsgevonden. Wanneer het goed per ongeluk kapot is gegaan, kunt u niet worden veroordeeld voor vernieling. Toch wordt dat opzet op de vernieling al gauw aangenomen wanneer u door uw handelen bewust de aanmerkelijke kans hebt aanvaard dat het goed kapot zou kunnen gaan. Vaak zien we in strafzaken dat er nauwelijks bewijs is voor de verweten vernieling of dat het allemaal net anders is gegaan of gezegd zodat het niet als opzettelijke vernieling kan worden gezien.

Inhoud informatiebrochure

Met deze informatiebrochure (40 pagina’s) wordt u volledig voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van vernieling. Deze informatiebrochure bevat de voor vernieling delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. In de informatiebrochure worden alle mogelijke verweren besproken en verder uitgelegd aan de hand van het wettelijk kader en de jurisprudentie. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – vernieling” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Vernieling in de wet
  • Opzettelijk en wederrechtelijk
  • Eigendom goederen
  • Jurisprudentie
  • Bewijs vernieling
  • Rol bij vernieling
  • Enkele bijzondere feiten
  • Openlijke geweldpleging tegen goederen
  • Na het politieverhoor
  • Straffen
  • Advies en rechtsbijstand

Bijlagen

De informatiebrochure bevat tevens als bijlage geanonimiseerde processen-verbaal van andere verhoren zodat u een goede indruk krijgt van de vragen die tijdens het politieverhoor aan u gesteld kunnen worden.

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Het bericht Vernieling verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Openlijke geweldpleging https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/openlijke-geweldpleging/ Sat, 25 Jul 2015 12:32:04 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/informatiebrochure/openlijke-geweldpleging/ Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie op verdenking van openlijke geweldpleging (art. 141 Sr.). Denk niet te snel dat u er toch niets mee te maken heeft. Het bewijs voor openlijke geweldpleging is sneller aanwezig dan u denkt. Bereid u daarom goed voor op het verhoor bij de politie.

Het bericht Openlijke geweldpleging verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van openlijke geweldpleging (art. 141 Sr.).

Openlijke geweldpleging

Bij openlijke geweldpleging gaat het erom dat u in het openbaar geweld hebt gepleegd. Openlijke geweldpleging wordt al snel aangenomen. Voor een bewezenverklaring van openlijke geweldpleging is slechts vereist dat u een significante bijdrage hebt geleverd aan het geweld. Niet bewezen hoeft te worden dat u zelf ook geweld hebt gepleegd. Zo is het aanmoedigen en schreeuwen naar andere die het geweld plegen al voldoende voor een veroordeling wegens openlijke geweldpleging.
Ook bij openlijke geweldpleging kan een noodweerverweer (zelfverdediging) worden gevoerd. In de informatiebrochure wordt dit verder uitgelegd.

Inhoud informatiebrochure

De informatiebrochure bestaat uit 54 pagina’s excl. bijlagen en bevat de voor openlijke geweldpleging delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – openlijke geweldpleging” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Openlijke geweldpleging in de wet
  • Significante bijdrage
  • Jurisprudentie
  • Letsel en pijn
  • Opzet
  • Bewijs openlijke geweldpleging
  • Zelfverdediging (noodweer)
  • Na het politieverhoor
  • Straffen
  • Advies en rechtsbijstand

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Het bericht Openlijke geweldpleging verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Mishandeling https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/mishandeling/ Sat, 25 Jul 2015 12:22:14 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/?post_type=product&p=193 Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verdenking van mishandeling (art. 300 - 304 Sr.). Het kan dan gaan om

  • eenvoudige mishandeling (art. 300 Sr.)
  • eenvoudige mishandeling met voorbedachte rade (art. 301 Sr.)
  • zware mishandeling (art. 302 Sr.)
  • zware mishandeling met voorbedachte rade (art. 303 Sr.)
  • strafverzwarende omstandigheden bij mishandeling (art. 304 Sr.)

Het bericht Mishandeling verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van mishandeling (art. 300 – 304 Sr.).

Mishandeling

Bij mishandeling gaat het erom dat bewezen moet worden dat u de ander opzettelijk en wederrechtelijk pijn of letsel hebt toegebracht. Het opzet wordt vaak al snel aangenomen in de vorm van voorwaardelijk opzet. Wanneer u door uw handelen bewust de aanmerkelijke kans hebt aanvaard dat een ander pijn of letsel zou kunnen oplopen, is al voldaan aan het voor mishandeling vereiste opzet.
Bij mishandeling gaat het vaak verder om de vraag of de verdachte uit noodweer (zelfverdediging) heeft gehandeld. In de informatiebrochure wordt dit verder uitgelegd.

Inhoud informatiebrochure

De informatiebrochure bestaat uit 54 pagina’s excl. bijlagen en bevat de voor mishandeling delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – mishandeling” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Mishandeling nader uitgelegd
  • Poging tot zware mishandeling
  • Bijzondere situaties bij mishandeling
  • Letsel en pijn
  • Opzet
  • Bewijs mishandeling
  • Rol bij mishandeling
  • Zelfverdediging (noodweer)
  • Enkele bijzondere noodweersituaties
  • Na het politieverhoor
  • Straffen
  • Advies en rechtsbijstand

Bijlagen

De informatiebrochure bevat tevens als bijlage geanonimiseerde processen-verbaal van andere verhoren zodat u een goede indruk krijgt van de vragen die tijdens het politieverhoor aan u gesteld kunnen worden.

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Het bericht Mishandeling verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Bedreiging https://informatiebrochure-politieverhoor.nl/brochure/bedreiging/ Thu, 16 Jul 2015 05:42:52 +0000 http://informatiebrochure-politieverhoor.nl/?post_type=product&p=127 Deze informatiebrochure is bedoeld voor wanneer u bent uitgenodigd voor een verhoor bij de politie wegens verdenking van bedreiging (art. 285 Sr.). U moet daarbij denken aan:

  • Bedreiging met een misdrijf tegen het leven gericht
  • Bedreiging met zware mishandeling
  • Bedreiging met openlijke geweldpleging
  • Bedreiging met misdrijf waardoor de algemene veiligheid van goederen of personen in gevaar wordt gebracht
  • Bedreiging met verkrachting
  • Bedreiging met feitelijke aanranding van de eerbaarheid
  • Bedreiging met brandstichting

Het bericht Bedreiging verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>
Met deze informatiebrochure wordt u voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van bedreiging (art. 285 Sr.).

Bedreiging (art. 285 Sr.)

Bij bedreiging gaat het meestal om het dreigen met een misdrijf tegen het leven gericht of met zware mishandeling. Het gaat dan meestal om de dingen die iemand roept in zijn boosheid. Vaak zien we in strafzaken dat er nauwelijks bewijs is voor de verweten bedreiging of dat het allemaal net anders is gegaan of gezegd zodat het niet als bedreiging kan worden gezien.

Inhoud informatiebrochure

Met deze informatiebrochure (24 pagina’s) wordt u volledig voorbereid op het politieverhoor dat u gaat krijgen wanneer u wordt verdacht van bedreiging (art. 285 Sr.). Deze informatiebrochure bevat de voor bedreiging delictspecifieke informatie, -tips en -adviezen die u nodig hebt voor wanneer u binnenkort als verdachte door de politie verhoord zult worden. Wij raden u aan om deze brochure altijd in combinatie met de algemene informatiebrochure ter voorbereiding op het politieverhoor te bestellen.

Onderwerpen

De informatiebrochure “politieverhoor – bedreiging” bevat de volgende onderwerpen:

  • Redenen uitnodiging politieverhoor
  • Sociaal verhoor
  • Zaaksgericht verhoor
  • Voorbereiden verklaring
  • Bedreiging nader uitgelegd
  • Bewijs bedreiging
  • Rol bij bedreiging
  • Na het politieverhoor
  • Straffen
  • Advies en rechtsbijstand

Schadevergoeding

Met de informatiebrochure(s) weet u vooraf precies waar u aan toe bent zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan. Uit onderzoek blijkt dat verdachten die zich (met een advocaat) voorbereiden op het politieverhoor later een grotere kans hebben op een vrijspraak of een sepot. Wordt de zaak later geseponeerd of wordt u vrijgesproken, meld uw zaak dan aan via www.schadevergoedingnavrijspraak.nl. Wij kunnen dan voor u schadevergoeding aanvragen, o.a. voor de kosten van rechtsbijstand, waaronder voor de kosten die u hebt betaald voor de informatiebrochure(s).

Direct strafrechtadvocaat nodig?

Heeft u direct een gespecialiseerde strafrechtadvocaat nodig die u zal bijstaan tijdens het verhoor bij de politie? Meld dan ook direct uw zaak aan bij het StrafrechtadvocatenNetwerk.nl. Op deze website vindt u ook alvast wat algemene informatie over bedreiging.

Het bericht Bedreiging verscheen eerst op Informatiebrochure Politieverhoor.

]]>